Marks & Spencer ударно рециклира 24.11 | 09:45

Веригата си е поставила за цел до 2012 г. да рециклира всички ненужни вече материали от офисите и магазините си на Острова

От Нели Минчева

Британската верига Marks & Spencer обяви, че напредва с бързи темпове в изпълнението на "зелената" си програма и вече е постигнала 70 от общо 180-те поставени цели в нея.

Отмятането на 70-те планирани точки от компанията наричат "успешно реализиране на план А". Сред ключовите цели в този план е постигането на ниво от 92% на рециклиране на вече непотребните документи, опаковки и др. материали от офисите и дистрибуционните центрове на веригата в Обединеното кралство.

План А е започнат през 2007 г. От отчета за изпълнението му става ясно, че напредъкът спрямо юни е значителен – тогава нивото на рециклиране е било 53% от всички използвани материали.

Целта на компанията е да постигне "нулеви загуби" на материали, или 100% нива на рециклиране, през 2012 г.

Marks & Spencer е сред големите световни търговски вериги, които са си поставили амбициозни екозадачи, за да станат "до 2015 г. веригата с най-устойчиво развитие в света". Останалите силни конкуренти в това състезание са Tesco и Walmart.

Водещи

Най-четени