Peugeot пуска хибриден модел в Китай 14.04 | 16:04

Компанията има амбицията да продаде 200 хил. Бройки от моделите си до края на годината

От Георги Георгиев

Френският автомобилен производител Peugeot планира да направи световна премиера на своя хибриден модел кросоувър по време на тазгодишното автомобилно изложение в Шанхай, информира thegreencarwebsite.co.uk.

Возилото е разработено от Китайският технологичен център в Шанхай и ще се появи заедно с новия модел 508 на китайския пазар.

Целта на Peugeot е да представя поне по един нов модел в Китай годишно през следващите години, като по този начин се стреми да си осигури трайно присъствие в страната.

Според компанията пускането на Peugeot 508 на китайския пазар е важно поради редица причини. На първо място всяка втора бройка от новият закрит модел от серията ще се произвежда и продава в Китай, като очакваният обем на продажбите от 65 хиляди единици годишно.

Другата цел е глобалната стратегия на Peugeot да подобри серията от моделите си и тяхното качество след пускането на моделите 3008 и RCZ. Сега компанията си е поставила амбициозната цел да продаде 200 хиляди бройки от моделите си общо до края на годината.

Водещи

Най-четени