Volkswagen обеща по-екологично производство до 2018 г. 03.01 | 15:04

Устойчивото производство е все по-явно конкурентно предимство

От iNews.bg

До 2018 година вредното влияние върху околната среда от автомобилите на Volkswagen ще бъде намалено с до 25%, обещават от компанията.

Понижението е част от стратегията на автомобилният гигант, която предвижда намаляването на потреблението на горива, намаляване на шумовото замърсяване и емисиите въглероден диоксид. В заводите на компанията ще бъде ограничено и потреблението на вода, обещават още от Volkswagen.

Плановете ще бъдат приложени за всеки един от заводите на компанията по целия свят, коментира Хуберт Валтъл, който е член на Борда на управителите на Volkswagen. "Устойчивото, ефикасно производство е все по-явно конкурентно предимство", добави Вернер Нойбауер, който също е член на Борда на управлението на компанията.

Volkswagen вече започва да изпълнява някои от заложените цели. Фабриката на компанията в Чатануга, в американския щат Тенеси, получи платинен LEED – сертификат. Това първият автомобилен завод, който получава признание за действията си в областта на енергийното потребление и дизайна, съобразен с околната среда.

Водещи

Най-четени