Австралия отпуска 800 млн. долара за борба с климатичните промени 30.11 | 20:00

Средствата са за бедните страни, за да ограничат вредните емисии

От iNews.bg

Австралия ще предостави допълнителна помощ в размер на 800 милиона долара на бедните страни, за да се борят с климатичните промени, съобщава 9news, цитирана от Фокус.

Средствата ще бъдат пренасочени от съществуващия бюджет, предназначен за помощ към други държави. 

"Някои от най-уязвимите нации в света са нашите съседи в Тихия океан и ние ще им помогнем да изградят устойчивост на климатичните промени, чрез практически действия и подкрепа. Последиците от глобалното затопляне вече се усещат и те ще продължат дори след като постигнем споразумение за емисиите на парникови газове", заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул.

 

По-рано днес Световната банка обяви, че ще предостави 500 млн. долара по план за намалямане на парниковите емисии. Средствата ще са за ограничаване на вредните дейности в развиващите се страни. Първоначалните 250 млн. долара ще бъдат безвъзмездна помощ от ермания,Норвегия, Швеция и Швейцария.

Действията на страните за ограничаване на замърсяването на планетата идва на фона на започналата днес Световна конференция в Париж за климата, в която участват лидерите на 150 държави.

Водещи

Най-четени