Академия за климатични технологии на LG вече и у нас 25.11 | 14:38

Стотици български специалисти ще се обучават безплатно в софийския център на компанията

От Георги Георгиев

Електронният производител LG Electronics откри първата Академия за климатични технологии (Air Conditioning Academy) на Балканите, съобщиха от компанията.

Целта на проекта е да се повишат познанията на специалистите за използването на иновативни, енергийно ефективни и екологични решения в строителните проекти в страната.

Годишно в софийския център на LG ще се обучават напълно безплатно до 400 български специалисти – студенти и преподаватели от водещи университети, партньори и представители на държавната администрация.

Първоначалната инвестиция в проекта е на стойност 200 хиляди Евро, като компанията предвижда около 60 хиляди Евро ежегодни инвестиции за своите програми за обучение.

Откриването на академията в София е част от глобалната стратегия на LG Electronics за създаване на верига училиша за климатични технологии. Първите два центъра по проекта отварят врати през 2002г.

Изключителният успех на инициативата води до откриването на много нови центрове, като до края на годината броят на академиите ще достигне 82 в 43 държави в цял свят. От LG очакват до 2012 г. се предвижда броят им да достигне 100.

Първият курс на обучение в софийската академията ще стартира на 15 януари следващата година.

Водещи

Най-четени