Българчета от чужбина се включват в Зелената олимпиада 04.10 | 12:15

Всяко желаещо дете ще може да се регистрира до 1 декември

От iNews.bg

За поредна година Зелената олимпиада стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда. Целта е да провокира интерес към природата и да формира екологична култура сред подрастващите. Тази година възможност за участие в онлайн тестовете имат и ученици от българските училища зад граница.

В специално създадената онлайн платформа www.zelenaolimpiada.bg ученици от I до XII клас ще решават тестове по теми, свързани с опазването на природата. Ще бъдат излъчени трима победители, за които наградите са: за горен курс - таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Регистрацията в сайта започна на 1 октомври и ще продължи до 1 декември 2017 г. Победителите от екологичния конкурс ще бъдат обявени до 10 декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и по обхват. През 2016 г. в екосъстезанието се включиха над 7000 ученици от цялата страна.  Кампанията тази година е съсредоточена върху две от приоритетните оси на Оперативна програма "Околна среда" – "Води" и "Натура 2000 и биоразнообразие". Целта е да се продължи традицията за формиране на екологично съзнание в младите български граждани.  

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. През 2016 и 2017 г. Зелената олимпиада е част от образователно-информационната кампания на ОПОС.

Водещи

Най-четени