Вече си имаме "хотел" за насекоми 17.01 | 16:03

Негови "гости" са пеперуди, калинки, паяци, мравки

От Кремена Бедерева

От есента на миналата година в Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич е изграден "хотел” за насекоми. Това съобщи директорът на центъра Севдалина Венкова, информира Радио "Фокус”-Варна.

Оригиналната идея и нейно осъществяване са на природолюбители и природозащитници в града. "Хотелът” се обитава от пеперуди, калинки, паяци, мравки и други насекоми.

Сега те са се отдали на зимен сън, но през пролетта и лятото ще населят и оживят "хотела”, а той ще може да изпълни своите образователни цели, когато децата ще имат възможността да наблюдават този миниатюрен и интересен свят, познат повече в уголемени мащаби от детските анимационни филми и картинките в интернет.

"Хотелът” е измайсторен от отпадъчен дървен материал – малка къщичка, представляваща мини екостистема. Директорът на центъра отправи благодарност към природолюбителите, които освен тази инициатива са осъществили и още една, да съберат и то голямо количество опадали есенни листа.

Шумата е обичана от преживните животни храна, която те са получили в изобилие в ЦЗПЖ. От там отправят благодарност и към всички, които след празниците са подарили коледните елхички, любима храна за кози и цакели.

Водещи

Най-четени