Във Видин правят изложение на пчелни продукти 09.12 | 08:06

Проявата е част от дейностите по проекта "Пчеларство без граници"

От Андриян Георгиев

Двудневно международно изложение на пчелен мед, пчелни продукти и пчеларски инвентар ще се състои във Видин, съобщиха организаторите на проявата от сдружение "България в Европа". 

Изложението започва от 14 декември и ще продължи до 16 декември, като ще се проведе в зала "Симфониета" във Видин, а в него ще вземат участие представители на бранша от Сърбия и България. 

Проявата е част от дейностите по проекта "Пчеларство  без граници" на сдружение "България в Европа" и е финансиран от Европейския съюз и правителствата на България и Сърбия чрез трансграничната програма България - Сърбия. 

По проекта ще бъдат организирани училищни кампании на екологична тематика, насочена към биологичното пчеларство. Предвидени са и две съвместни пчеларски изложения в България и в Сърбия и да се разработи база данни на пчеларите и производителите на пчеларски инвентар в граничните региони.

Проектът цели да подкрепи развитието на пчеларството в граничните региони и да стимулира биологичното пчеларство, допълва БТА. 

Водещи

Най-четени