Две бебета-панда се родиха в зоопарк във Вашингтон 23.08 | 11:01

Пандата не е просто рядко животно, включено в Червената книга, но и неофициалният символ на Кита

От iNews.bg

Пандата Мей Сян роди в късния следобяд в събота мече, съобщиха от зоопарка на американската столица. Майката панда е била подложена на изкуствено оплождане през април.

Няколко часа след първото бебе се роди и неговото близначе. Двете бебета са в добро състояние и голямата панда вече се грижи за тях.

Досега Мей Сян бе родила четири мечета, две от които починаха. Едното от оцелялите остана в зоопарка, а другото бе предадено на Китай, припомня БГНЕС.

Тази седмица в зоологическа градина в Куала Лумпур, Малайзия се роди още едно бебе панда.

Пандата е включена в Червената книга на застрашените животни. Пандата не е просто рядко животно, включено в Червената книга, но и неофициалният символ на Китай. Правителството на страната реализира специална програма за съхранението на тези изчезващи животни. В края на 2013 годна в дивата природа на Китай е имало 1864 големи панди. Те живеят главно в планинските гори на провинция Съчуан, където има много бамбук – основна храна за тях. В тежки за тях условия тези животни не се размножават.

Според Световния фонд за дивата природа (WWF) пандите, от които едва 2000 живеят на свобода, рядко дават поколение, когато са пленени.

Водещи

Най-четени