Доброволци ще чистят парковете край Гребната база в Пловдив 30.08 | 12:48

Почистването ще се състои на 11 септември между 10 и 16 часа

От Кремена Бедерева

Скаути, представители на природозащитни неправителствени организации и доброволци ще почистят парковите пространства край Гребната база в Пловдив. Това каза за БТА Дамян Грозданов, заместник-председател на Националната скаутска организация на България.

Почистването ще се състои на 11 септември между 10 и 16 часа. Сборният пункт за желаещите да се включат в инициативата е пред централните трибуни на гребния канал.

Сега се извършват ремонтни дейности на гребната база, след които ще останат много отпадъци и районът ще има нужда от почистване, прогнозират от скаутската организация.

Допълнителен мотив за привеждането на района в добър вид е европейското първенство по гребане, на което Пловдив ще бъде домакин между 16 и 18 септември. Очаква се в инициативата да се включат представители на сдружение "Гражданско общество" и екоорганизацията "Зелени Балкани".

Подкрепа ще окаже и общината в Пловдив, която ще осигури необходимите ръкавици и чували за събиране на отпадъците. Събитието е част от серията мероприятия организирани от Националната скаутска организация на България по повод европейската година на доброволчеството.

Мероприятието ще има установена програма и правилник по безопасността, а всички доброволци ще бъдат разделени на оперативни екипи. При последната подобна инициатива през април тази година са участвали около 200 човека.

Идеята е да увлечем децата, за да са обществено активни и отговорни за мястото, в което живеят, каза още Грозданов.

Водещи

Най-четени