Една птичка пролет прави 24.11 | 09:33

Понякога всичко започва от един...кашон

От Теодора Пенева

Една птичка пролет не прави – да, ама не. Големите промени тръгват от малките стъпки. "Ако не можете да повлияете на цялото човечество, то добрата ви зелена идея може със сигурност да промени компанията, в която работите”. Това каза на форум относно зелените практики в сферата на човешките ресурси експертът Радина Ралчева.

Показателна за това е нейната история с кашон. На новото си работно място тя носи празен кашон.

Постепенно той започва да се пълни с излишна хартия.  Кашонът привлича колеги, които идват до работното място на Радина, специално, за да го видят. Първоначално това са хора от екипа ѝ, впоследствие – служители от други отдели и етажи.

След известно време те също се включват в самоинициативния проект и започват да пълнят "съоръжението" със своите използвани листа. Отпадъците се множат и съвсем скоро кашоните стават два.

Какво става със събраното количество хартия? Радина го събира в багажника на колата си, закарва го до пункт за вторични суровини и го оставя там срещу минимална сума, която събира в касичка в офиса – т. нар. "касичка за всичко".

Постепенно кашоните се размножават и скоро всеки отдел разполага с няколко собствени. След известно време зелената инициатива на Радина се превърнаща в политика на компанията.

Как вие да станете генератор на промяна във вашия офис прочетете в Econ.bg

Водещи

Най-четени