Жителите на Бяла подкрепят развитието на "Кара дере" 05.04 | 16:20

Гражданите искат раздвижване на района, отбеляза кметът Атанас Трендафилов

От Теодора Кокаланова

"В по-голямата си част жителите на Бяла са за нещо да се случи на тази територия, но не на всяка цена", заяви кметът на общината Атанас Трендафилов.

Той беше категоричен, че хората от Бяла са най-заинтересовани от развитието на проекта. "Да не забравяме, че има и съседни общини, които също са заинтересовани. Там ще бъде привлечена работна ръка, ще може да се развива и друг бизнес покрай този проект", отбеляза кметът. 

Освен комплекса в Камчия в пространството между Варна, Обзор и Бяла няма никакви други туристически обекти. "Това е една огромна територия, където на практика не можем да говорим за някакъв развит туризъм", допълни още Анастас Трендафилов.

По думите му е задължително да бъдат спазени всички екологични и законови норми за застрояване, да се построи път и да има водоснабдяване и електричество. "С две думи да се раздвижи района, като всичко това да се извършва, като се щади и природата. Най-общо казано това са настроенията в Бяла", допълни той. 

Трендафилов отбеляза, че няма реална представа на какъв етап на развитие е целият този проект за застрояване на района на "Кара дере". "Няма да ви бъда много полезен, защото и аз самият не разполагам с достатъчно информация. Всъщност информацията, която имам е от медиите", уточни още той. 

Кметът потвърди, че инвестиционен проект по смисъла на Закона за устройство на територията при тях не е постъпвал, информира агенция "Фокус". "За да бъде внесен при нас трябва да премине през одобрението на много инстанции. Трябва да се съгласува. Трябва да има оценка за въздействие върху околното среда, изобщо трябва да бъде съобразен с всички действащи законови норми в страната", каза още Трендафилов. 

Водещи

Най-четени