За мечоците от Белица зимата май приключи 04.02 | 12:38

Накои от обитателите започнаха да се пробуждат от зимен сън

От Теодора Кокаланова

Спящите обитатели край Белица започнаха да се пробуждат от зимен сън, съобщи Васил Мадолев от фондация "Четири лапи". Обитателят на парка в планинското селище се грижи за животните и за реадаптация на танцуващите мечки.

Според Мадолев най-непослушният сред всички обитатели е най-малкият мечок Монти. Той е единственият, който вече 3-та зима отказва упорито да заспи зимен сън. Всички останали 24 животни в парка са се прибрали на топло в естествените и изкуствените бърлоги, за да прекарат в сън зимата.

Най-старата сред мечоците, носеща името Лейди Ем напоследък започнала да излиза от своя дом, да се препича на слънце и да се отдава на разходки около езерото.

Минусовите температури я принудили обаче отново да потърси топлината на бърлогата си, отбелязва БТА.

От 4 дни и мечката Цеца, която е заспала зимен сън преди 2 месеца и половина, е започнала да се появява навън и да търси храна. Според гледачите на животните в парка се очаква към края на месеца всички да се събудят от сладката си зимна дрямка.

Васил Мадолев и неговите колеги са приготвили специален подарък за своите любимци - витаминозна храна. Менюто на мечоците ще включва марули и моркови. След тази захранваща, лека диета обитателите ще минат постепенно на нормален хранителен режим.

Водещи

Най-четени