Забраниха концерт насред Пирин. Щял да е шумен 25.03 | 12:52

Съорганизаторът на концерта на Боб Синклер – Юлен, не уведомил МОСВ за плановете си

От Диана Цветкова

Концертът на Боб Синклер "Top DG Party", който трябваше да се проведе на 31 март над Банско няма да се състои на предварително посоченото място.

Провеждането на концерта на територията на Национален парк "Пирин" се забранява със заповед на директора на парка, издадена на 22 март, съобщха от Министерството на околната среда. Организатори на концерта са концесионера на ски-зоната на Банско "Юлен” АД и общината.

Концертът е потенциален източник на шумово замърсяване, което ще наруши нормалните условия в местообитанията на животинските видове, населяващи територията на

парка, се изтъква в мотивите за забраната на събитието.

От екоминистерството уточняват, че не са били уведомени, за намеренията за провеждането на концерта и организаторите не са съгласували действията си с тях по законния ред.

"Забранителната мярка е и в отговор на обществените очаквания. През последната седмица в МОСВ постъпиха множество сигнали от граждани и неправителствени организации с искане концертът да бъде организиран извън границите на парка, тъй като провеждането му съвпада с размножителния период на редица видове, обитаващи парковата територия", се посочва в съобщението на ведомството.

Водещи

Най-четени