Заработва и още един завод за сухи строителни смеси 01.06 | 07:49

20 ще бъдат новооткритите работни места в завода

От Андриян Георгиев

Вторият завод за сухи строителни смеси на Weber в България е разположен край село Изворско, община Аксаково, област Варна. Производствената база е изградена на площ от 22 декара.

Инвестицията в новото производство на Weber България е на стойност 6,5 млн. лв. Предвижда се годишният капацитет на завода да бъде 50 хил. тона.

Производството на строителните смеси ще бъде изцяло екологично чисто. Технологията, с която ще се работи в завода, не използва вода в процеса на производство и е изцяло безотпадна - всички суровини се рециклират на 100% и без употреба на вода.

Новооткритите работни места в него ще бъдат 20. Продукцията на завода е предназначена за местния пазар, съобщават още от МРРБ.

По думите на кмета на община Аксаково Атанас Стоилов изграждането на завода край село Изворско поставя началото на нова бизнес зона в територия, предвидена досега за развитие само на земеделие. Вече има заявени инвестиционни намерения в съседство на Weber и в момента тече процедура за смяна на статута на нови 50 дка.

На официалното откриване на новия завод ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и посланикът на Франция Филип Отие.

iNews припомня, че на 22 април 2010 г. беше направена първата копка на вече готовото за експлоатация предприятие. 

Това е втората инвестиция на френската компания в България. През април 2009 г. тя откри аналогичен завод, разположен в индустриалната зона на Костинброд, с годишен капацитет 100 хил. тона.

Weber е добре позната марка, част от компанията "Сен Гобен", с 200 завода в цял свят. Търговското представителство на Weber стартира дейността си на българския пазар през 2001 г.

Дейността на компанията в България е фокусирана в три основни направления: фасадни решения, системи за полагане на керамични покрития, зидарски  и технически разтвори.

Най-четени