Зарибиха яз. "Пясъчник" с 25 хил. шаранчета 23.08 | 13:56

Заловиха девет бракониери на язовир "Жребчево"

От Ралица Стоянова

Зарибяване на язовир "Пясъчник” извършиха инспектори от сектор "Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Пловдив. 

В язовира са пуснати 25 000 бр. шаранчета със средно тегло 15 - 20 грама. Зарибяването е съвместна инициатива на ИАРА Пловдив и сдружение "Пясъчник”.

Инспекторите на ИАРА очакват висок процент на оцеляване на пуснатите шаранчета в язовира. Любители риболовци са се включили в помощ на инспекторите на ИАРА по време на зарибяването.

Девет бракониера пък са хванати на язовир "Жребчево” при акция на инспектори на ИАРА Сливен и Стара Загора.

Служителите на ИАРА са сигнализирали на служители от РУ "Полиция” – Твърдица и са поискали съдействие за установяване на самоличността на нарушителите. В три от лицата са открити два ножа и един пистолет.

На деветимата бракониери са съставени актове за незаконен стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети 8 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 430 метра и една гумена лодка. Уловената в мрежите около 25 кг риба  - бяла риба, червеноперка, каракуда и платика, е връщана поетапно във водоема.

Водещи

Най-четени