Инвестират 61 млн. лв. в екопроекти 02.06 | 12:50

Близо 6,5 млн. лв. от ПУДООС са влезли в област Велико Търново за две години, информира министър Ивелина Василева

От iNews.bg

"Над 61 млн. лв. ще бъдат инвестирани в екологични проекти", обяви в Горна Оряховица министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, цитирана от Дарик. Средствата са събрани от такси и санкции и ще бъдат насочвани чрез Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда. Парите ще бъдат инвестирани в отстраняване на проблемите в критични места, важни за населените места и гражданите", обясни Василева.

По думите й през последните две години в област Велико Търново са влезли близо 6,5 млн. лв. от ПУДООС. "Това е национално финансиране, допълващо европейското. През миналия програмен период по ОП "Околна среда" бяха реализирани огромни по мащаб инвестиции. Приключените в региона проекти възлизат на общо 131 млн. лв. Това са значими инвестиции, осигуряващи чисти води, качество на живот, възможности за развитие на бизнес, привличане на инвестиции и развитие на туризма", посочи екоминистърът.

Премиерът Бойко Борисов и министър Ивелина Василева бяха в Горна Оряховица, където бе реализиран екопроект за близо 1,5 млн. лв. Със средствата бе изградена канализационна мрежа на няколко ключови улици. Според министъра инвестицията е малка по мащаб, но изключително важна за хората.

 

Водещи

Най-четени