Как един парк може да се превърне в "шарена черга" 10.03 | 13:46

В градския парк в Добрич майстори редят плочи по мотиви от българския фолклор

От Теодора Кокаланова

Една от централните алеи в градския парк "Свети Георги" в Добрич, в който се извършва реконструкция, ще заприлича на шарена черга, съобщи за атракцията заместник-кметът Надежда Петкова. По думите й майстори редят разноцветни плочи, които ще повтарят мотиви от българския фолклор.

Градската градина, която е създадена през 1867 година и е сред най-старите в страната, е паметник на парковото изкуство. Обновяването на парка е по проект, който черпи ресурс от 5 000 000 лева, благодарение на Оперативната програма "Регионално развитие". С идването на пролетта в градината ще бъдат засадени нови  200 дръвчета и близо 2000 храста, посочи заместник-кметът. 

Започва и изграждането на рок сцена и скейт парк. Заедно с новите настилки на парковите алеи ще бъдат изградени и велотрасета. Вече са ремонтирани изкуствените езера в градината, изградени са нови мостове. В рамките на проекта ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито, осветителни тела, пейки и други елементи на парковото обзавеждане, допълни Надежда Петкова. Реконструкцията обхваща 226 декара площ извън историческата част на градската градина и трябва да приключи за новия туристически сезон, съобщи БТА. 

Водещи

Най-четени