Как изглежда едно санирано училище? 03.08 | 16:50

Зам.-кметът Ирина Савина се разходи из класните стаи и двора на 55-то СОУ "Петко Каравелов" в София

От Деляна Петкова

Как изглжда едно санирано училище, видя зам. -кметът на Столичната община Ирина Савина. Подменени са дограмите, сложена е топлоизолация по външните стени и в подпокривното пространство. 

Рремонтиран е и покрива и е поставена хидроизолация, монтирана е и мълниезащитна система. Вътре в сградата са сменени осветителните и отоплителните тела, както и вентирационните инсталации в кухненския блок и във физкултурния салон. 

Всички тези дейности са извършени в столичното 55 СОУ "Петко Каравелов", става ясно от съобщение на Столичната община. Ремонтът е по схемата на ОП "Регионално развитие". По нея ще бъдат ремонтирани и обновени 9 софийски училища, като част от парите са европейско финансиране, а останалата идва от бюджета на Столичната община.

В случая с 55-то СОУ отпуснатите средства са 600 хил. лева, като 60% идват от ОП "Регионално развитие".

С реализацията на мерките за енергийна ефективност, през следващия отоплителен сезон ще има икономия на енергия в порядъка от 40 до 60%, сочат изчисленията на Столичната община.

Останалите училища, които ще бъдат ремонтирани, са на територията на районите "Илинден", "Студентски", "Красно Село", "Връбница", "Искър", "Нови Искър", "Възраждане", "Слатина", "Кремиковци" на Столична община.

Водещи

Най-четени