Какво не знаем за енергийното обновяване на дома? 17.10 | 08:55

Продължава информационната кампания по едноименния проект

От Филипа Тодева

Експерти ще запознаят желаещите да участват в проекта "Енергийно обновяване на българските домове" със стъпките, които трябва да предприемат и ползите от изпълнението на проекта. Освен на днешния ден, консултации ще има и в събота пред НДК като част от информационната компания по проекта. В четвъртък разяснения могат да бъдат получени на входа на метростанция "Сердика" пред ЦУМ, а в петък – пред магазин Била в ж.к. "Младост".

Експертите са готови да участват и във всички събрания на етажни собственици, за да отговорят на въпросите относно изпълнението на проекта.

До момента са проведени 65 информационни срещи в 22 града от 36-те, посочени като възможни за участие, съобщи министър Лиляна Павлова. Като резултат от тях отчитаме повишаване на интереса към него и броя на подадените заявления, допълни тя.

Към 15 октомври те са 111 от цялата страна, а направените консултации са 3510, каза още министър Павлова. Одобрени са първите 11 заявления за интерес и подкрепа. Осем от тях са в София, а три в Хасково, информира регионалният министър. Отхвърлени са четири сгради – по една в Плевен и Габрово и две в София, тъй като не отговарят на минималните изисквания за участие в проекта.

Изпълнението на проекта ще продължи и през новия програмен период, каза министър Павлова и допълни, че се надява той да получи по-голям бюджет, но вероятно съфинансирането ще бъде по-малко от досегашните 50%. Според изчисленията ни, с наличните сега около 50 млн. лв. за три години ще подобрим състоянието на около 200 блока, допълни тя.

Водещи

Най-четени