Канарчета от целия свят на "среща" в Пловдив 21.10 | 14:17

Повече от 50 вида птички могат да видят посетителите на специалната изложба

От iNews.bg

Над 50 вида канарчета показва изложба, която може да се види в Международен панаир Пловдив днес и утре. Своите питомци показват повече от 30 участници от Пловдив, София, Варна, Бургас и други градове. Проявата е единствената от този мащаб в България за годината, твърдят организаторите от клуб "Пълдин хоби".

Международно жури оценява качествата на 350 екземпляра цветни и фигурни канари. Сред тях са както птици, обагрени в ярки нюанси на оранжевото и жълтото, така и сиво-кафяви като врабчета, с различни форми на телата. Красивите пернати привличат хиляди посетители, а най-много им се радват децата, предаде БГНЕС.

Освен Националната изложба на цветни и фигурни канарчета, на 21 октомври започнаха и Международните киноложки изложби с финали за Световната киноложка купа 2017. Елитни представители на близо 40 породи се конкурират за титлите в престижното състезание, организирано от Българския републикански киноложки съюз, Световният киноложко-ловен спортен алианс и Международен панаир Пловдив. Първи на ринга излязоха участниците в конкурса "Дете и куче", който е част от развлекателната програма. Тя включва още демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл, както и забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, млад хендлер и най-лакомо куче. Те може да се видят и в неделя, когато е ред на Националната киноложка изложба за купата на клуб "Любители на кучето"-Пловдив.

През двата дни се дават оценки за породност на домашни любимци. Изложбите на канари и кучета са част от Дните на хобито и здравето, които започнаха на 18 октомври. Многобройна публика събират също специализираната изложба за градинарство "Цветна есен" и Панаирът на колекционерите "Булколекто". Четирите изложения продължават и в неделя, 22 октомври.

Водещи

Най-четени