Къща, която произвежда енергия 22.05 | 12:41

Домът е създаден от готови сглобяеми елементи, които са евтини, обясни изобретателят Филип Старк

От Кремена Бедерева

Френският дизайнер, архитект и изобретател Филип Старк заяви, че създал дом, който произвежда повече енергия, отколкото консумира, предаде AFP. Той направи това изявление в рамките на конференция, посветена на изобретенията, в Монреал.

Промоутърите й се надяват, че тя ще превърне Монреал в "Давос на креативността". Домът е създаден от готови сглобяеми елементи, които са евтини, поясни Старк. Снимка на дома бе показана на голям екран пред участниците в конференцията.

Представяйки творческите си хрумвания, Старк спомена за някои свои осъществени дизайнерски проекти - от яхтата на съоснователя на Apple Стив Джобс и четка за тоалетна до лампа с формата на автомат "Калашников", диван, проектиран специално за правене на секс, и кораб с хибриден двигател, задвижван с водород и слънчева енергия, допълва БТА.

64-годишният изобретател уточни, че тежи 88 кг, но би искал да е млад и слаб. След това той изложи вижданията си за бъдещето на човечеството.

"Не става въпрос да направим живота си по-добър, а да осигурим спасението си", каза Старк. "До петнайсетина години ще се превърнем в "бионични" хора с имплантирани чипове под кожата си. Нужно е да се побърза да се изобретят нови пластмасови материи, тъй като изчерпването на петролните запаси ще доведе до изчезването на онези, които се произвеждат днес, а в по-дългосрочен план трябва да се помисли за миграция на човечеството към друга звездна система."

Водещи

Най-четени