Леонардо ди Каприо прави на острова си екокурорт 05.04 | 15:18

Очаква се комплексът да бъде открит през 2018 година

От iNews.bg


Леонардо ди Каприо  изгражда екокурорт на острова си край бреговете на малката централноамериканска държава Белиз. Това съобщи холивудският актьор в интервю за "Ню Йорк таймс".

Ди Каприо, който е много запален по дайвинга, купува необитаемия остров Блекадор Кайе за 1,75 милиона долара малко след първото си посещение в Белиз през 2005 година. Целта му не е просто да създаде луксозен курорт, но и да възстанови острова, който навремето силно е пострадал от прекомерния риболов и от изсичането на мангровите гори, обяснява актьорът.

Предвидено е комплексът да бъде открит през 2018 година. На острова ще има 68 вили, които ще се дават под наем и 48 частни къщи. Те ще могат да бъдат купувани за суми от 5 до 15 милиона долара. Вилите ще бъдат изградени на издигната над водата голяма платформа, под която ще бъдат създадени изкуствен риф и укрития за риби.

Около 45 процента от територията на острова ще бъде обявена за резерват. На Блекадор Кайе например няма да е позволено използването и внасянето на пластмасови бутилки. Освен това всички пристигащи ще трябва да преминат през специален "екотренинг".

Ди Каприо отдавна участва в различни екологични програми. През 2013 г. например той дари 3 милиона долара за увеличаване на популацията на тигрите в Непал. Миналата година отпусна подобна сума за обществената организация "Оушеана" .

Водещи

Най-четени