Мистериозен звяр дебне в обезлюдените села 23.03 | 17:40

Жителите живеят в страх от инвазията на дивите животни

От Теодора Кокаланова

Нови заселници в обезлюдените села в Пловдивско дебнат, за да уловят своята плячка. Голяма част от жителите на селата откриват част от кокошките си обезглавени. Нападението се повтаря вече няколко дни.
"Шест от кокошките ми бяха без глави, голяма част дори изчезнаха изцяло. Останаха следи само от перушина", разказва жител на едно от селата.

Мистериозният звяр се оказва лисица. За съжаление обаче се оказва, че не е само една. Само за няколко дни новопоявилите се хищници избиват десетки кокошки из цялото село. Жителите разказват, че лисиците не се страхували ако човек тръгне да ги напада. Нямали притеснения, страх от кучета и се чувствали като у дома си в дворовете. 

Преди 20 години в село Точиларци живеели над 360 суши. Днес са около 100. В много от изоставените къщи се самонастаняват лисици и чакали. Местните не помнят подобна инвазия на диви животни в селото. Точиларци е само на 30 километра от Пловдив, далеч от планини и гори.

"Гладни са, няма какво да ядат и са тръгнали из селото. Притеснени сме и ни е страх", оплакват се жителите. Хората от Точиларци молят ловната дружина от района да им се притече спешно на помощ. За самотните възрастни хора загубата на кокошките е равнозначна на гладуване, информира bTV.

Водещи

Най-четени