Михайлова: Работи се за възстановяване на плащанията от ЕК 22.04 | 21:40

Проверени 239 договора, които са сключени в периода 2010-2013 г.

От iNews.bg

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова увери, че се работи за възстановяване на плащанията от ЕК по Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС). Парите бяха спрени от Брюксел през ноември 2013 г. смесването на критерии при обществените поръчки, удължаването или намаляването на сроковете и дискриминационни условия при обявяването на поръчките. Разпоредена бе проверка на сключените договори.

За резултатите от нея екоминистърът посочи, че ведомството си е свършило добре работата.

"Управляващият орган на ОПОС си свърши работата за първи път от много време, проверявайки всички тези договори", посочи Михайлова на специална среща със засегнатите общини.

По думите ѝ са проверени 239 договора, които са сключени в периода 2010-2013 г., като най-голям обем договори са сключени през 2013 г., които в момента се изпълняват. Общата стойност на договорите, попаднали в обхвата на проверката е 556 437 382 лева.

Министърът изтъкна още, че общините, които попадат в групата на тези 149 договора, по които са констатирани нередности от Управляващия орган на програмата са 87, и че те са получили уведомителни писма за нанасяне на корекции.

Вижте какви мерки още са предприети, за да се възстановят плащанията в Econ.bg.

Водещи

Най-четени