Мобилен пункт събира безплатно опасни отпадъци 05.06 | 16:20

Той ще е разположен на бул. "Цар Борис III" в столицата

От Гергана Златкова

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен на 5 юни на столичния бул. "Цар Борис III", съобщиха от компанията, която заедно със Столичната община организира разделното събиране на опасните отпадъци на територията на София.

Пунктът е предназначен за столичните райони "Овча купел" и "Красно село" и ще бъде на разположение на гражданите от 8.30 до 14.30 часа.

На този ден се отбелязва Световният ден за защита нa околната среда и действията на всеки от нас в тази посока имат значение и допринасят за чистотата на планетата, посочват организаторите на инициативата.

Основните групи опасни отпадъци, които домакинствата могат да предават в пункта, са живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометри, лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност, информира БТА.

Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време след предварителна заявка по телефона, а предаването им е безплатно за гражданите.

Водещи

Най-четени