Модернизират пречиствателната станция на Тервел с над 17 млн. лв. 20.12 | 16:14

Финансовият ресурс е осигурен по оперативната програма "Околна среда"

От Кремена Бедерева

Около 17 200 000 лева ще бъдат инвестирани в модернизацията на пречиствателната станция и рехабилитацията на водопроводната и канализационна мрежа в Тервел, съобщи заместник-кметът на общината Дияна Илиева.

Финансовият ресурс е осигурен по одобрения вече проект за обновяване на водния цикъл по оперативната програма "Околна среда". Близо една трета от територията на Тервел все още е без канализация, каза зам.-кметът. В рамките на проекта канализационната мрежа ще бъде довършена като се предвижда да бъдат положени 12 километра тръби по над 30 улици.

В тази част на града ще бъде изградена нова канална помпена станция за отпадните води. В същите участъци ще бъдат подменени и повече от 10 километра водопроводни тръби.

В пречиствателната станция, която е пусната в експлоатация през 1998 година, ще бъдат подменени съоръжения и ще бъде увеличен капацитетът й за над 11 000 еквивалент жители, допълни Дияна Илиева, цитирана от БТА. По думите й още в началото на 2012 година ще бъдат обявени обществените поръчки за изпълнение на дейностите, а всички обекти трябва да бъдат завършени до есента на 2014 година.

Водещи

Най-четени