Над 15 милиона лева за водния цикъл във Враца 11.09 | 15:32

Договорът е за инженеринг на реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води

От Кремена Бедерева

Кметът на Враца Николай Иванов подписа днес с управляващия обединението "ВМВ" Иван Мирински първия договор за строителни дейности за над 15 милиона лева, който е част от интегрирания проект за водния цикъл на града, финансиран от оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), съобщава БТА.

Договорът е за инженеринг на реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води на града. По него се предвижда проектиране, изграждане на разширение и модернизация на станцията. Проектът ще се изпълнява от обединение "ВМВ", което включва българските фирми "Водстрой 98" и "Велдер инженеринг", както и турската компания "Масс Арътма Системлиери Иншат Снаи ве Тиджарет".

Общата стойност на проекта е 15 777 158 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 36 месеца от подписването на договора. Ръководителят на управляващия орган на ОПОС Малина Крумова, която присъства на подписването на договора, отбеляза, че той от изключителна важност както за жителите на Враца, така и за изпълнението на оперативната програма.

Общата стойност на интегрирания проект за водния цикъл на Враца е 136 373 288 лева и е един от най-големите в страната, финансирани с европейски средства. Срокът му за изпълнение е 2015 година, а съществената част от него- строителните дейности, се забавяха заради многократни обжалвания на тръжните процедури от участници в тях.

Водещи

Най-четени