Нова приливна вълна? 03.08 | 13:49

Интензитетът на валежите през последното денонощие е бил прекалено голям

От Теодора Кокаланова

Ако дигата на река Огоста се скъса е възможно да има и нови залети места, съобщи БНТ. "Отново повтарям, че в района няма язовири под контрола на МЗХ", заяви министърът на земеделието в оставка Димитър Греков относно появилата се информация за изпускане на вода от язовирите в района.

По думите му интензитетът на валежите през последното денонощие е бил прекалено голям. "Язовирите в района са общински", обясни министърът в оставка. 

Според спасителите е имало хора, които твърдо са отказвали да напуснат домовете си. Жена е била поканена да се качи на една от спасителните лодки няколко пъти. Ранен мъж, спасен от екипите в Мизия, е отказал да бъде приет в болница и е останал в града, за да помогне в спасяването на хората. 

Съществуват опасения, че под руините на къщите може да има затрупани хора, освен загиналия от наводненията около 60-годишен мъж, предаде агенция "Фокус". Мобилните връзки в района са затруднени след потопа. "Отчетен е спад на нивото на река Огоста при Монтана", съобщи Ваня Емилова. От там успокояват, че към момента няма опасност от наводнения и преливане. 

 

Водещи

Най-четени