Нови попълнения в Софийския зоопарк ще радват детските очи 25.02 | 19:53

Ето кои животни се очаква да станат хит сред малчуганите

От Теодора Кокаланова

Бяла мечка, червена панда и двойка жирафи скоро ще зарадват посетителите на софийския зоопарк, съобщава в. "Репортер".

Огромният бозайник ще пристигне в столицата веднага щом клетката му бъде одобрена, уточнява директорът на зоопарка д-р Иван Иванов. Софийският дом на бялата мечка ще бъде коренно различен от местообитанията на другите мечки, тъй като тя има нужда от специални грижи. Ще бъде изграден и специален басейн, където хищникът ще може да се разхлажда.
От управата на зоопарка са категорични, че ще могат да се справят с отглеждането на мечката, въпреки че изисква огромни количества от храна - риба, тюлени, патици и северни елени. Д-р Иванов напомня, че в София вече е имало бяла мечка. Когато починала, се оказало, че това е била най-старата бяла мечка в Европа. 
След бялата мечка софийския зоопарк може да посрещне още един екзотичен обитател - червена панда. Този вид панда има размерите на чакал и най-вероятно ще се приспособи изключително бързо към климата в страната. Единственият проблем е, че тя е нощно животно, но това няма да попречи на посетителите да й се насладят.
В столичния зоопарк ще заживеят и двойка жирафи. След одобрението на окончателния проект за клетка, те ще бъдат настанени в новия си дом. Интересен фракт е, че той това е преустроената стара клетка на слоницата Артайда, която ще се шири в по-модерна. Най-високите животни в света ще пристигнат от друг зоопарк. 

Водещи

Най-четени