Ограничителен режим за достъп на автомобили въвеждат в “Парк Кайлъка” 01.09 | 15:55

Достъп имат само собствениците на обекти

От Елена Кирилова

Ограничителен режим за достъп на моторни превозни средства се въвежда в защитената местност "Парк Кайлъка”, която се намира край Плевен, съобщава БТА.

Забраната е въведена с решение на областния управител Иван Новкиришки. Преди това да се случи на алеите до езерото е била поставена бариера и пост на охранителна фирма.

Последната е осигурявала изпълнението на забраната в зоната от 7 до 21 ч. в централната паркова зона. Автомобилите, които снабдяват заведенията, са оставали в парка единствено за времето, което им е било нужно да доставят стоката.

Пропуски до мястото са издадени на не повече от двадесетина собственици на обекти и атракциони. Решения за достъп с автомобил се издават и на хора с двигателни увреждания, като се преценява за всеки конкретен случай отделно.

Вече са поставени новите указателни табели и пътни знаци, а паркингът до езерото е почистен и обновен. Той е безплатен и неохраням. Очакванията са той да поеме основната част от автомобилите.

Идеята да се ограничи достъпът на автомобили в парк "Кайлъка" от доста време се обсъждаше в социалните мрежи, където намери голяма подкрепа от гражданите на Плевен.

Водещи

Най-четени