Осинови си куче на PARK(ing)DAY този петък в София 12.09 | 13:12

За първи път част от инициативата ще бъдат и животни на „Екоравновесие“

От iNews.bg

За първи път част от кучетата на ОП "Екоравновесие" ще вземат участие в международната инициатива PARK(ing) Day, която ще се състои в петък, 14 септември. Животните ще бъдат включени в информационна инсталация, която ще бъде разположена в "синята зона" на пл. "Св. Алескандър Невски" между 11 и 16 часа, и ще бъде насочена към ползите от осиновяването на безстопанствени кучета от общинските приюти. Екипът на общинското предприятие е подсигурил възможност за осиновяване на място, така че всеки, който си хареса кученце по време на събитието, може само срещу лична карта, напълно безплатно, да си го вземе вкъщи.

Всички животни, които се отглеждат в общинските приюти в Столична община, са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, което ги прави подходящи за отглеждане в домашна среда и сред деца.

Международната инициатива PARK(ing) DAY обединява граждани, бизнеси и институции по целия сват за трансформация на паркоместа във временни зелени пространства. Столичната община е партньор на инициативата в България.

Водещи

Най-четени