Осиновиха куче от изхвърлените в „Кучешката дупка“ край Карлуково 09.05 | 21:55

На другото му предстоят изследвания и кастрация, а после от „Четири лапи“ ще дирят стопанин и за него

От Ани Романова

От Фондация "Четири лапи" съобщиха специално за iNews.bg, че едното от изхвърлените в "Кучешката дупка" край Карлуково четириноги е намерило своя нов стопанин.  Напомняме, че  спасителна акция за изваждането на животинките бе проведена на 27 април от пещерняци от клуб "Хеликтит", които повикаха на помощ ветеринарните лекари от организацията за защита на животните, за което сайтът ни съобщи първи.

1703074Кадър от изваждането на Ива от "Кучешката дупка"

"Кучетата са мъжко и женско. Мъжкото го кръстихме Тошко, а женското Ива. И двете кучета са млади и изключително социализирани. Със сигурност са живели заедно, а е доста вероятно да са били в семейство с деца, защото определено са свикнали с малчугани", разказа Явор Гечев от "Четири лапи".

1703078Ива и Тошко в клиниката в Банкя.

Той описа женското така: "Ива е черна с бяло, среден ръст, в добро общо състояние, но със сериозен кожен проблем. Направени са й тестове за дирофилария, ерлихия, анаплазма и лаймска болест – отрицателни. Кръвните изследвания показват добро общо състояние. Предстои кастрация, ваксинация и поставяне на микрочип." Това е и причината все още малката чаровница да не е обявена за осиновяване от фондацията.

1703073Ива: Кой ще ме вземе?

Тошко обаче е извадил страхотен късмет. "Той е бял с рижаво, дребен, видимо недохранен, силно опаразитен с бълхи при приема в клиниката. Вече е обезпаразитен. Кръвните изследвания и при него да добри, а тестът за дирофилария, ерлихия, анаплазма и лаймска болест е отрицателен. Вече е кастриран, чипиран и ваксиниран", разкава още Явор.

1703076Късметлията Тошко има вече нови стопани.

И съобщи добрата новина първо за нашия сайт: "От края на миналата седмица Тошко вече е осиновен от семейство от Банкя, което е приютило няколко бивши бездомни кучета."

 

1703077

В очакване на осиновители Ива не отказва да поиграе с един от спасителите си.


Снимки: Фондация "Четири лапи" - България, клиника в Банкя


ВИДЕО ОТ СПАСЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ КУЧЕТА

Видеото е заснето и монтирано от екип на  www.anywhere-set.com 

Водещи

Най-четени