По случай Деня на Земята даваме обещания във Facebook 21.04 | 10:44

Ново приложение цели ангжирането на хората с проблемите на околната среда

От Елена Кирилова

По случай Деня на Земята, който отбелязваме на 22 април, ново приложение във Facebook ще се опита да ангажира вниманието на хората с въпросите за изменението на климата.

Приложението носи името A Billion Acts of Green и ще бъде част от кампаниите за Деня на Земята, които имат за цел да повишат информираността на хората за изменението в околната среда, съобщава Independent.

Денят на Земята се отбелязва за първи път в Америка през 1970 г., а по-късно се превръща в събитие от световен мащаб.

Тази година кампанията е съсредоточена в събирането на обещания за A Billion Acts of Green, резултатите от което организаторите възнамеряват да представят на Конференцията на ООН за устойчиво развитие в Рио де Жанейро през юни 2012 г.

Чрез приложението всеки човек или фирма може да дадат обещание, като сред най-популярните обещания са тези за ползването на по-малко ток, повече рециклиране и намаляване употребата на найлонови торбички.

До 19 април заинтересованите да допринесат за кампанията можеха да дадат обещанията си във Facebook. До момента потребителите са дали най-различни обещания, включително и да събират всеки боклук, който видят, да отглеждат напълно органични градини или просто да не хвърлят боклук на обществени места.

По-рано тази година кампанията Часът на Земята, която се проведе на 26 март, насърчи хората по света да изключат осветлението си за 60 минути в опит да повишат информираността за изменението на климата и по-щадящия околната среда начин на живот.

Водещи