Потъването на "Вера Су" се ускорява 03.10 | 09:19

Министърката на туризма е оптимистка, че проблемът ще се реши днес-утре

От iNews

Потъването на кораба "Вера Су" край Калиакра се ускорява, предаде БНТ. Авариралият кораб е затънал още по-дълбоко, показват и снимки в социалните мрежи. Силното вълнение не позволява нова аварийна операция, но според служебната министърка на туризма Стела Балтова "ситуацията с кораба "Вера Су" ще бъде напълно овладяна днес или най-късно утре".

Членове на екипажа отказали да се евакуират, защото не получили заплати и се опасявали, че ще ги изгубят, ако напуснат кораба. Капитанът се оплакал, че не получават редовно храна отвън и че от службата "Морска администрация" не го държат в течение за плановете как да бъде спасен корабът.

"Целият Министерски съвет сме в кризисна готовност, за да може на първо място да се осигури най-правилното евакуиране на лицата които са на кораба, на второ място той да бъде изведен от позицията, на която се намира, и на трето - да няма причини за екологична катастрофа", каза пред БНТ Стела Балтова. "България, за съжаление, няма подготовка за такива кризисни ситуации", допълни тя.

Водещи

Най-четени