Предлагат администрацията да мине на рециклирана хартия 04.04 | 17:16

И разделното събиране ще помогне на българската гора, смята още зам.-министъра на змеделието Георги Костов

От Деляна Петкова

Да се въведе употребата на рециклирана хартия в администрацията. В подкрепата на тази идея се изказа заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов по време на откриването на Седмицата на гората, предаде Агенция "Фокус".

"На практика администрацията на България ежедневно убива по една гора - толкова много хартия изразходваме за какво ли не, нека да се обърнем към рециклирането", каза пред журналисти Георги Костов.

"Такава идея не само трябва да се подкрепи, но и да се наложи в държавната администрация. Има администрации в Европа, които са вкарали рециклираната хартия с нормативен акт, тук не е нужен закон, а подзаконови заповеди”, обясни още зам.-министърът на земеделието, като допълни, че рециклираната хартия не е по-скъпа от нормалната хартия. Той даде пример и с вестникарски издания от Европа, които се печатат на рециклирана хартия.

Георги Костов смята, че разделното събиране на отпадъците може да помогне на българската гора, като хартията се отделя и предава за рециклиране.

Водещи

Най-четени