Премахват опасни клони и дървета в София 24.10 | 10:15

Нови фиданки ще бъдат засадени на освободените места

От Цанка Донкова

Ще бъде извършено подрязване на сухи клони и оформяне на короните на дървета, както и премахване на напълно сухи или опасни дървета в София. Дирекция "Зелена система" към Столична община е възложи на фирма изпълнител да осъществи резитбите.

Резитба се провежда по ул. "Чаталджа" от двете страни на улицата между бул. "Васил Левски" и ул. "Панайот Волов" и ул. "Бяло море" и ул. "Злетово". Предвижда се премахване на два сухи ясена.

18 тополи ще бъдат премахнати по бул. "Васил Левски", който са опасно наклонени над тролейбусната контактна мрежа между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Ген. Й. Гурко". Заради това се налага да бъде извършена временна организация на движението и да се спре напрежението на тролейбусната контактна мрежа между 7:30 ч. и 16:30 ч. на 26 и 27.10.2013 г.

На 2 и 3 ноември ще бъдат премахнати 16 тополи отново по бул. "Васил Левски" между бул."Ген. Й. Гурко" и бул. "Цар Освободител". Отново ще се наложи временна организация на движението и спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа.

Предстои да се извърши и резитба на сухи клони и оформяне на короните на 44 дървета и премахване на 9 напълно сухи по ул. "Народно хоро". По ул. "Любляна" също ще се извърши резитба на 48 дървета в участъка между бул. "Никола Петков" и бул. "Овча купел". Ще бъдат премахнати 17 напълно сухи дървета.

Нови дървета ще бъдат засадени на мястото на старите. Над 1300 дървета са засадени в столицата от началото на 2012 г. Тази есен ще се засадят над 400 фиданки като кестени, акации, явори, чинари.

Водещи

Най-четени