Проектирайте сами кофата си за боклук! 27.01 | 15:46

Конкурс за дизайн на домашен контейнер предизвиква творческото и практическо мислене на участниците

От Георги Георгиев

Българското дружество за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екопак обявява конкурс за дизайн на домашен контейнер за битови отпадъци, съобщават на сайта на организацията.

Всички желаещи да вземат участие в конкурса трябва да са навършили 16 години и да изпратят своите проекти до 10 март 2011 г. Специализирано жури на Екопак ще избере петте най-добри идеи, които ще бъдат представени в сайта на дружеството където всеки ще може да гласува за своя фаворит.

На финала на конкурса ще бъде дадена една първа награда от 3000 лв., една втора награда от 1500 лв. и награда на публиката от 500 лв. за проекта, събрал най-много онлайн гласове. Допълнителна награда за победителя ще бъде организираното от Екопак производство на неговия проект.

Целта на конкурса е да се предизвика не само творческото, но и практично мислене на участниците. Разделянето на отпадъците още от дома ще улесни домакинствата при правилното изхвърляне на опаковките в трите цветни контейнера от общинските системи и ще подпомогне увеличаването на количествата събирани годни за рециклиране суровини.

Водещи

Най-четени