Разкрасяват Разлог с над 300 дървета 28.09 | 10:13

Общината изпълнява програма за озеленяване, като поетапно се подновява декоративната растителност

От Кремена Бедерева

С настъпването на есента община Разлог промени облика на водната каскада в централния градския парк, съобщиха от общинската управа.

Повече от 300 броя от 20 вида декоративна растителност са засадени в планинския курорт. Един от приоритетите в работата ни е чистотата и озеленяването, поддържането на зелените територии, красивите паркове и градини, каза по този повод кметът инж. Красимир Герчев, цитиран от БТА.

Всекидневно зелените площи в общината се косят, почистват се падналите листа, подрязват се клоните на храстите и дърветата. Общината изпълнява програма за озеленяване, като поетапно се подновява декоративната растителност в града.

Всички засадени растителни видове са съобразени с климатичните условия на района, обясняват експертите-еколози. Изборът им е съобразен с местата, където ще бъдат засадени.

Направени са консултации и с ландшафтен архитект за съчетаването на новите растителни видове с вече съществуващите. Естествената водна каскада, която се влива в езерото в централния градски парк, е също променена със седем вида растителност. Червен бербериа, известен като кисел трън, кана със зелени и червени листа, плачещи върби, юниперус са част от новата декоративна растителна украса.

Най-четени