Садят нарове в Ивайловград 23.11 | 15:04

Над 100 фиданки ще красят двора на Историческия музей

От Филипа Тодева

100 фиданки нар бяха засадени в Ивайловград. В инициативата се включи и кметът на общината Диана Овчарова, тя засади малко нарче в двора на Общинския исторически музей.

Дръвчетата са подарени на града от благодетел, пожелал да остане анонимен. Нарчетата се засаждат по специално изготвен идеен проект в близост до местата, посещавани от туристи.

"Това е инициатива, която смятаме да развием във времето. Освен красивите нарове планираме да посадим и още дървета, които са рядкост за страната ни, но виреят в Ивайловград. Бадемите, наровете, райската ябълка, хинапът – това е Ивайловград.

Сигурна съм, че благодарение на тези дръвчета градът ни ще остане в съзнанието на туристите като едно наистина необичайно и красиво място, а на ивайловградчани те ще носят усмивка.” – каза кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова.

"Целта на това начинание е да промени изгледа на града ни към по-добро. Вярвам, че всички ивайловградчани ще ни помогнат да изпълним замисъла си и заедно с нас ще се грижат фиданките да израснат и разхубавеят” – допълни още тя.

Водещи

Най-четени