Седмица на гората 04.04 | 07:00

Тази година традиционната проява се провежда под мотото „Гората за хората”

От Кремена Бедерева

Официалното откриване на Седмицата на гората ще се състои днес от 11 часа в Националния исторически музей – зала Пленарна.

Тази година традиционната проява се провежда под мотото "Гората за хората”. От 11.20 часа ще се състои връчване на наградите "Лесовъд на годината – 2010 г.”. От 12 часа ще се състои презентация на тема: "Законът за горите – гаранция за бъдещо устойчиво развитие”. От 12.30 – 13.10 ще се проведе залесяване.

От 13.10 часа е предвидена пресконференция. На събитието ще присъстват министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Бисер Дачев.

Генералната асамблея на Обединените нации обяви 2011 за Международна година на горите и прикани правителствата, НПО, частния сектор и други заинтересовани страни заедно да повишат информираността на обществото за природосъобразното управление, опазването и устойчивото развитие на всички типове гори в полза на сегашните и бъдещите поколения.

Водещи

Най-четени