Семейство англичани популяризира резервата Сребърна с графити 07.05 | 16:35

Най-голямата любов на британците е българската природа

От Теодора Кокаланова

Семейство англичани рекламира по нестандартен начин резервата Сребърна и българската природа. Британците превърнаха дома си край уникалното езеро не само в център за туристи, но и в открита галерия на родната флора и фауна.

Заедно със съпругата си Джери, Майк идва в България преди осем години. Въпреки че са обиколили целия свят, запленени от птичето богатство и красотата на езерото Сребърна, остават тук. Впечатлени от потока от туристи, които идват в резервата, но разочаровани заради неработещия музей, семейство Блек решава да превърне къщата си в Сребърна в посетителски център.

"Целта ни е да рекламираме природното богатство не само на Сребърна, но и птичето богатство в Бургас, Шабла и Русенки Лом", обяснява Майк Блек. Затова британците се решават на още по-нетрадиционна стъпка. Ангажират майстори на графитите, които с помощта на спрея превръщат дома им в огромна рекламна брошура. "Идеята е да се акцентира на биоразнообразието на езерото Сребърна", споделя художникът Венцислав Йосифов.

По думите на автора на идеята Майк колкото повече хора посетят информационния център и останалите природни забележителности, толкова възможността да повлияем върху отношението на политиците и техните решения за опазване на околната среда е по-голямо, информира Нова телевизия. Британците са решени завинаги да останат в България. Причината-голямата им и вечна любов към българската природа. 

Водещи

Най-четени