Слагат мобилен пункт за разделно събиране на отпадъци от домакинствата 24.08 | 08:05

Той ще бъде разположен в два столични района

От Кремена Бедерева

Мобилен пункт за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен днес в два столични района, съобщиха от компанията, която заедно със Столичната община организира разделното събиране на опасните отпадъци на територията на София.

От 8.30 до 11.30 часа пунктът ще бъде разположен на бул. "Цар Борис Трети" 136 до Регионалната инспекция по околна среда и води - София, и ще работи за жителите на районите "Овча купел" и "Красно село".

Между 12.30 и 15.30 часа мобилният пункт ще бъде преместен в кв. "Павлово" и ще бъде разположен в триъгълника между улиците "Казбек", "Белмекен" и "Юнашка поляна" зад районната администрация "Витоша".

Основните групи опасни отпадъци са живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометрите, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност.

Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време след предварителна заявка на телефон 0700 11 750. Предаването им е безплатно за гражданите.

Водещи

Най-четени