Съседни общини заливат улиците на София с бездомни кучета 03.06 | 13:57

В крайните квартали било пълно с изхвърлени породи хъски и ретривър

От iNews.bg

Свидетели сме за продължаване на безразборното и безконтролно изхвърляне на кучета от съседните на столицата общини, заяви пред журналисти Петър Киров, директор на ОП "Екоравновесие” в София.

По неговите думи от съседните райони масово се изхвърлят кучета, защото те нямали програми за кастрация и приюти.

"Това се случва най-често в крайните квартали, въпреки че последно се случи и в центъра на София”, заяви той и добави, че и днес има случай на изхвърлени кучета в квартал "Обеля”.

Продължава практиката нежеланото поколение на некастрирания домашен любимец, който ражда и малките кучета се изхвърлят на улицата, като от домашни се превръщат в улични. Киров обясни, че кучетата се кастрират около 4-тия месец. По думите му, най-често се изхвърлят кучета от породата "хъски” и "ретривър”.

Шефът на "Екоравновесие" добави, че нова лечебна клиника ще започне да функционира от средата на следващата седмица в район "Връбница”. В нея ще се извършват кастрации, прегледи и лечение на безстопанствени и дворни кучета.

Само за предишния месец от екослужбата на София са задържани 339 кучета, върнати са 201. 262 улични кучета и 31 дворни са били кастрирани, а 83 са осиновени.

Водещи

Най-четени