Учени от Ядрения институт на БАН със зелена инициатива 27.04 | 08:26

Засаждат 41 дървета и 41 рози по повод годишнината от създаването му

От Филипа Тодева

41 дървета и 41 рози ще бъдат засадени в двора на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. Поводът е, че през 2012-та се навършват 40 години от създаването на най-големия комплексен център в България за научни и приложни изследвания в областта на ядрената физика и технологии. Засаждането на боровете, секвоите и розите ще бъде на 27.04.2012 г. (петък), от 10.30 часа.

Освен осигурените от Института по гората към БАН цветя и дървета, в двора на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика ще бъде засадена и мелнишка лоза, донесена специално от родното място на директора на Института доц. Димитър Тонев.

Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) при Българската академия на науките (БАН) е основан през 1972 г., като е наследил основната част от дейностите на бившия Физически институт с Атомна научно- експериментална база (ФИ с АНЕБ при БАН). Научните и приложни изследвания, провеждани в ИЯИЯЕ, са свързани с едни от най-важните национални приоритети и са в съответствие с модерните световни тенденции и технологии.

Водещи

Най-четени