Ще се включите ли в инициативата "Часът на Земята"? 11.03 | 16:15

Целият екип на филма "Невероятния Спайдърмен" 2 застава зад акцията, както и 40 български общини

От Теодора Кокаланова

На 29 март от 20.30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи. Вече над 40 български общини, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часа на Земята. През 2013 г. 103 селища се включиха в отбелязването му с притъмняване на светлини, шествия, състезания и светлинни представления.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часа на Земята през 2014 г. "Използвай силата си, за да промениш света", е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.

Тази година WWF има и първия си посланик-супергерой на Часа на Земята – Спайдърмен. Целият екип на филма "Невероятният Спайдърмен" 2 застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия и Непал. При снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда.

Sony Pictures Entertainment, студиото зад продукцията, и партньорът им в България - Александра филмс, също подкрепят Часа на Земята. Затова на 29 март и киноверигата "Арена", заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината "Арена" да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони и промените в климата, предаде Нова телевизия.

Водещи

Най-четени