Изплатиха 1,05 млрд. лв. преки субсидии на площ 18.05 | 17:28

По сметките на стопаните постъпиха последните 100 млн. лв. по СЕПП

От iNews.bg

Фонд "Земеделие" е изплатил от началото на годината над 1 млрд. лв. земеделски субсидии по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Финансовият пакет по схемата за подпомагане на фермерите от ЕС и бюджета е усвоен 100%. Това съобщиха от пресцентъра на фонда.

О петък до днес по сметките на стопаните постъпиха последните 100 млн. лв. За застъпени площи по СЕПП. Тези доплащания бяха направени, след като бяха отразени възраженията на производителите по временния слой "Площи, подходящи за подпомагане" и бяха разрешени спорните случаи на площи, заявени от повече от един кандидат.

Така заедно с вече платените през януари 944 млн. лв., общият размер на изплатените субсидии по СЕПП достигна е 1.05 млрд. лв.

 

От фонда обещават в най-скоро време да са готови с преизчисленията и доплащанията и по останалите схеми и мерки от директните плащания. Ще бъде извършено и плащане за част от кандидатите по схемата за национални доплащания за тютюн, необвързана с производството, които не са получили подпомагане до момента.

Водещи

Най-четени