Насъщният поскъпва 18.09 | 09:25
Увеличението засега е с около 20-25%, пресметнаха зърнопроизводители
Хлябът започна да поскъпва. Причината - увеличението на цената на пшеницата на световните борси и поскъпването на газта у нас. Увеличението е с около 20-25 на сто или с около 20-30 стотинки за хляб.
Очакваният добив на хлебна пшеница за тази година ще е с около 15 % по-нисък, сравнение с 2017 година. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Интензивните валежи през лятото са причината за влошеното качество на зърното.
"Около 53% от реколтата е с добри хлебопекарни показатели, което означава, че имаме достатъчни количества. Миналата година бяха между 80-90%", заяви Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
"Повишение в цената ще има навсякъде. При лоша година - това винаги е било. Винаги ще има промени, когато ще има лоша година. Различните фирми, различни надценки слагат Това се получава от различната суровина, която получават, понеже всички мелници", каза пред БНТ Димитър Бакалов, производител на хляб и тестени изделия в Благоевград.
Водещи
-
Зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят на 25 и 26 декември
Преди дни от Столичната община съобщиха за промяна на организацията на движението на градския...
25.12 | 10:40
-
Най-необичайните коледни традиции по света
Коледа се празнува по света с безброй уникални традиции
25.12 | 10:21
-
Какви ястия да сложим на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 10:00
-
Обявиха оранжев и жълт код
Единствено за две области няма предупреждение - Кюстендил и Благоевград.
25.12 | 09:40
Най-четени
-
Честито Рождество Христово!
По улиците тръгват коледари, които тропат по вратите на къщите и пеят „Бог се роди, Коледо“.
25.12 | 09:00
-
Обявиха оранжев и жълт код
Единствено за две области няма предупреждение - Кюстендил и Благоевград.
25.12 | 09:40
-
Какви ястия да сложим на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 10:00