Танева: ЕК ще одобри Програма „Рибарство“ до края на годината 04.09 | 15:02

До края на септември съгласуваният проект ще бъде изпратен в Брюксел

От iNews.bg

До края на септември Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще изпрати новата Оперативна програма "Морско дело и рибарство" 2014-2020 г. за официално одобрение в Брюксел. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева очаква официалното одобрение на програмата, която принципно вече е съгласувана, да стане факт до края на годината.

Това каза агроминистърът при откриване на предприятие за производство на риба и рибни дарове в село Ряхово, област Русе, съобщи пресцентърът на МЗХ. То е финансирано по проект на старата европрограма "Рибарство" 2007-2003 г.

Ако новата оперативна програма бъде приета от Брюксел към края на годината, това означава, че финансирането по нея ще се забави почти с две години и средствата по нея трябва да бъдат скоростно усвоени само за 5, вместо за 7-годишен период.

В предприятието в Ряхово са инвестирани 1,7 млн. лв. хил. лв. и ще бъдат разкрити 30 работни места. То е построено по мярка "Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура".

 

Министър Танева присъства и на откриването на спортна площадка за деца в ОДЗ "Райна Княгиня" в град Мартен, изградена със средства по ПУДООС в размер на 10 000 лв.  

Водещи

Най-четени