Зенит напусна Шампионската лига след победа в Дортмунд 19.03 | 23:49

Хълк и Рондон вкараха за гостите

От Божидар Азманов

Зенит (Санкт Петербург) постигна победа с 2:1 над Борусия (Дортмунд) в мача-реванш от осминафиналите на Шампионската лига, но с общ резултат 4:5 отпадна от надпреварата.

В Русия играчите на Юрген Клоп бяха победили с 4:2 и шансовете на Зенит тази вечер не бяха големи. Руският тим все пак успя да стигне до престижен успех, но остана на два гола от класиране за четвъртфиналите.

Иначе на "Сигнал Идуна Парк" двата тима изиграха равностоен двубой, който обаче не предложи кой знае какво зрелище. Този път гостите от Санкт Петербург се представиха много по-добре, отколкото на стадион "Петровски".

Те излязоха напред в резултата с много красив гол на Хълк още в 16-а минута, но Себастиан Кел изравни в 38-а. Победата за футболистите на Сергей Семак донесе резервата Саломон Рондон в 73-а минута. До края на двубоя те положиха максимални усилия да вкарат поне още един гол, но това не се случи.

С класирането си напред Борусия стана вторият представител на Германия на четвъртфиналите в Шампионската лига след Байерн (Мюнхен). Начело на Зенит от утре пък застава Андре Вилаш-Боаш, който ще се бори за титлата в Русия.

Повече за двубоя между Борусия (Дортмунд) и Зенит (Санкт Петербург) можете да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени